FAQ

Uw vraag kan in onze FAQ staan, anders kunt u het contact formulier invullen. Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!

Hoelang kunnen de kaarsen van Giulia Collections branden?

In werkelijkheid zal een kaars waarvan de was volledig gesmolten is, sneller opbranden dan een kaars waarvan de was nog gedeeltelijk gestold is. Om deze reden bevelen wij aan om uw kaars een uur nadat het oppervlakte volledig gesmolten is te doven. Daarmee verlengt u de levensduur van de kaars.

Hoe kan ik optimaal van mijn Giulia kaars genieten?

Om van een optimale beleving van het branden te profiteren, nodigen wij u uit om de volgende aanbevelingen aandachtig te lezen:

Het branden

De kwaliteit van onze geparfumeerde kaarsen vereist specifieke richtlijnen voor het branden. Bij elke keer dat u de kaars brandt, is het belangrijk om te wachten tot het oppervlak volledig gesmolten is voordat u de kaars dooft. Dat voorkomt de vorming van kraters die niet esthetisch zijn en het branden moeilijker maken. De eerste keer dat u uw kaars brandt zal altijd langer zijn dan de daaropvolgende keren. Houd rekening met de tijd die het kost om de eerste laag was in zijn geheel vloeibaar te laten.

Wij bevelen ook aan om de kaars binnen een uur nadat het oppervlakte van de was volledig gesmolten is te doven. U verlengt hierdoor zijn gebruiksduur omdat de was in vloeibare vorm sneller verdampt.

Let op dat u uw kaars niet zonder toezicht laat branden, en het niet blootstelt aan warmtebronnen of aan luchtstromingen. Blootstellen van de kaars aan luchtstromingen heeft tot gevolg dat de vlam gaat flikkeren en zwarte rook geeft.

Pas ook goed op dat u de laatste cm was niet laat branden, omdat een vlam die tegen het glas brandt het glas kan laten barsten.

Het onderhoud

Om de esthetiek van uw kaars te bewaren en de levensduur te verlengen, is het belangrijk om uw kaars te onderhouden als hij eenmaal gebrand heeft.

Bewaar het bijgeleverde kaartje met instructies voor het branden zorgvuldig. Teneinde roetvorming tijdens het branden te voorkomen, dient u de pitten regelmatig af te knippen tot een maximale lengte van 0,6 cm, en de binnenkant van het glas af te nemen met een product zonder alcohol.

Mijn Giulia kaars brandt niet gelijkmatig, kan ik hier iets aan doen?

Het kan zijn dat uw kaars op een enigszins schuin oppervlak geplaatst is. In dit geval kunt u de kaars voorzichtig draaien.

Het kan ook zijn er een luchtstroming is waar uw kaars geplaatst is. In dit geval kunt u de kaars draaien, of hem voorzichtig verplaatsen naar een omgeving met minder luchtstroming. Het is belangrijk dat het oppervlak van uw kaars altijd vlak blijft, teneinde te voorkomen dat er gaten ontstaan die mogelijk de pit kunnen verdrinken. Daarom adviseren wij u ook om uw kaars niet te doven voordat de waslaag volledig gesmolten is.

Er is veel zwarte rook, kan ik hier iets aan doen?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn:

  • De pit is te lang. Wij adviseren om ze af te knippen tot 0,6 cm en dit in de loop van de tijd te herhalen als dat nodig is.
  • De kaars brand te lang. Als het oppervlak van de was volledig vloeibaar is, adviseren wij om de kaars binnen een uur te doven. Als het oppervlak van de was vloeibaar is, wordt het binnenste van de kaars heter en zal een grotere hoeveelheid was verdampen via de pit. De verbranding is dus minder stabiel en de vlam reageert daarop door krachtiger te slingeren. Als een vlam teveel beweegt, zal deze roet afgeven.
  • De kaars bevindt zich in een luchtstroming. Dat maakt dat de vlammen roet gaan afgeven.In dit geval kunt u de kaars draaien, of hem voorzichtig verplaatsen naar een omgeving met minder luchtstroming.
  • De binnenkant van de vaas is nog nooit gereinigd. In dit geval zal de
    roet die bij voorgaande branduren is opgehoopt aan de binnenkant van de vaas neerslaan op de was, als het glas heet wordt. Deze met roet vermengde was brandt slecht en produceert een zwarte rook. Het wordt daarom geadviseerd om de binnenkant van uw kaars regelmatig te reinigen met een doekje met een product zonder alcohol (gebruik nooit een product met alcohol om uw kaars schoon te maken).

Mijn kaars gaf niet veel geur af wanneer ik deze voor de eerste keer liet branden. Wat kan ik doen?

Na verloop van tijd verdampt de geur in de bovenste laag van een kaars. Hierdoor is het normaal dat de kaars minder geur afgeeft wanneer ze voor het eerst brandt.

In het algemeen geldt dat hoe meer vloeibare was er is, hoe meer geur aanwezig zal zijn omdat deze gemakkelijker vrijkomt.

Wij raden u aan te wachten tot het gehele wasoppervlak vloeibaar is en u kaars, om de was met een meer geconcentreerd geur te bereiken.

Hoe kan ik mijn glas reinigen en de lont verwijderen?

Breng kokend water in het glas en wacht tot het water is afgekoeld voordat u de lont verwijdert.

Welke betaalmethoden zijn er mogelijk?

Betalingen op giuliacollections.com zijn veilig en kunnen worden uitgevoerd met VISA, MasterCard, Maestro, Bancontact, Payshop, Google Pay en Apple pay. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via de contactpagina als u vragen heeft. Betalingen worden verwerkt via een extern betaalplatform, namelijk Shopify Payment.

Hoe controleer ik de status van mijn bestelling?

U ontvangt een e-mail als wij u order versturen, samen met een track and trace code waarmee u uw bestelling kan volgen. U kunt ons dagelijks (buiten op zondag) bereiken via de online chat of via mail (shop@giuliacollections.com).

Contactformulier